05/07 Wim Daniëls en Yvonne Gijsbers: Slowen en Schuren

Wim-Daniels.3

Op zaterdag 22 november 2014 in De Eendracht

Wim Daniëls en Yvonne Gijsbers: Slowen en Schuren

Wim Daniëls en Yvonne Gijsbers zijn met hun theatervoorstelling 'Slowen en schuren' te zien in De Eendracht op zaterdag 22 november 2014, aanvang 20:15 uur.

foto wim en yvonne 700x467

In een theatervoorstelling die is georganiseerd door Heemkundekring 'De Kommanderij Gemert' geven Wim Daniëls en Yvonne Gijsbers in tien scènes een hilarische striptease van de taal. En dat doen ze in het Brabantse dialect. In de dialogen die ze met elkaar voeren – aan de keukentafel, in de huiskamer en op een terras – verkennen ze alle uithoeken van de taal. Het is een voorstelling waarbij veel te lachen valt om de doldwaze teksten en de bijzondere invalshoeken van de gesprekken. Wim Daniëls en Yvonne Gijsbers vormen sinds enkele jaren samen het AR-theater, een naam die verwijst naar de geboorteplaats van hen beiden: Aarle-Rixtel.
Yvonne Gijsbers ontwikkelt zich steeds meer tot een rasechte actrice, die een heel natuurlijke manier van spelen heeft. Wim Daniëls stond al vaak op de planken met voordrachten, cabaretvoorstellingen en ook met toneel. Sinds januari 2011 is hij stadsdichter van Helmond. Hij heeft ook een eigen taalkanaal, dat te vinden is met het zoekwoord Taalwim. Hij is verder bekend van zijn boeken, van het radioprogramma Spijkers met Koppen en van Pauw & Witteman, waar hij vaste gast is.
'Slowen en schuren' is hun tweede voorstelling, waarmee ze net als met hun eerste voorstelling (Een ons komma's) veel succes hebben. Ze spelen dit najaar in alle grote zalen in de regio en ze komen dus ook naar De Eendracht. De voorstelling duurt twee keer drie kwartier met daartussen een pauze van vijftien minuten.

50% korting voor leden Heemkundekring
Via de website van De Eendracht kunt u vanaf nu kaarten kopen voor € 15,00 per persoon. Let op: Voor leden van Heemkundekring De Kommanderij Gemert zijn de toegangskaarten te koop met een korting van 50%, ofwel voor € 7,50. De kaarten tegen het gereduceerde tarief zijn ALLEEN te koop op de woensdagavonden van 3 en 24 september van 17.00 tot 22.00 uur in de Heemkamer.