Excursie naar ‘Het andere Antwerpen’ op 26 september

Cogels Osylei detail Op zaterdag 26 september 2015 vindt de excursie naar ´het andere Antwerpen´ plaats. De tweede stad van België heeft bijzonder veel te bieden. Velen kennen de bekende toeristische trekpleisters zoals de Zoo, de Keyzerslei, de diamantenbuurt, etc. Vandaar dat de keuze voor de te bezoeken onderwerpen een verrassend beeld laat zien van minder gangbare bezienswaardigheden. Ga Antwerpen ontdekken en beleven, zeker en vast.

Cogels Osylei                        Cogel Osylei huizenrij 598x800

De hoogtepunten die worden bezocht zijn:

*Zurenborg met haar schitterde hoofdstraat Cogels-Osylei (uit de Belle Epoque).

Belle Epoque (letterlijke vertaling, het mooie tijdperk)  is de benaming voor de prachtige architectonische periode 1870-1914;
*een heerlijke Lunch in brasserie de Nachtegaal in het prachtige beeldenpark Middelheim;
*de Sint-Annatunnel onder de Schelde door uit 1931;
*gezellig verblijven in de oude binnenstad voor een heerlijke Belgische pint of om te winkelen.

Vooraf aanmelden

De excursie staat voor iedereen open. Heemkundekring De Kommanderij Gemert kan deze geheel verzorgde excursie aanbieden voor € 49,= p.p. voor leden en € 55,= p.p. voor niet-leden. Inschrijving: UITSLUITEND inschrijven door vóóraf de kosten te voldoen op IBAN rabobanknrummer NL54RABO0116197226 van heemkundekring "De Kommanderij Gemert" o.v.v. "excursie Antwerpen, met naam en adres of lidnummer". Vol is vol. Bij over inschrijving geldt de volgorde van aanmelding.

Sluitingsdatum van inschrijving: Zondag 6 september 2015 (dit vanwege de tijdige reservering van de bus(sen)). Bij (te late) annulering helaas geen geld terug.

Cogels Osylei huizen

07.15 u. Verzamelen op het Pastoor Poellplein (Jumbo) te Gemert (dus niet op het Ridderplein!!)

07.30 u. Uiterste vertrektijd, per bus, naar Antwerpen

ca. 09.30 u. aankomst café De nieuwe Zurenborger, gelegen midden op de Dageraadplaats 4, voor 2 x koffie/thee met heerlijk Kriekentaart

11.00 u. - 13.00 u.: De stadswandeling over de Cogels-Osylei, met gidsen, u komt op de mooiste plekjes van deze eind 19e eeuwse wijk. U zult versteld staan. Bus naar Middelheim.

Beeld Middelheim vrouwen                  Beeld Middelheim dames

13.10 u. - ca. 15.00 u.:  Lunch in Brasserie "De Nachtegaal" Middelheimlaan 71, met een heerlijke lunch bestaande uit een warme Gevogeltebrouchette (kalkoenfilet, ui en paprika)  met Provençaalse saus en aardappelkroketjes. Daarbij natuurlijk nog koffie/thee. Voor wie wil kan vervolgens nog  een korte wandeling maken in het prachtige beeldenpark. De moeite meer dan waard, zeker en vast.

15.00 u per bus naar de Sint Annatunnel voor een (voet) reisje van 672 m. lang onder de Schelde (autovrij gegarandeerd). Tunnel gebouwd in 1931, toegankelijk met lift of roltrap. Komt uit in de binnenstad.

15.30 u.-18.00 tijd voor gezellig winkelen, horeca bezoeken en historische gebouwen bekijken, in de historische centrum. Dus lekker tijd voor jezelf.

18.00 u. Instappen bus (plaats wordt tijdig bekend gemaakt), dicht bij de binnenstad.

Vertrek naar Gemert en om 20.00  u. zijn we weer terug op het Pastoor Poellplein te Gemert.

Alle drankjes komen voor eigen rekening, met uitzondering van de 2 x koffie/thee bij aankomst en een kopje koffie/thee tijdens de lunch.

Informatie bij uw reisleidster: Carin Gerrits (0492-364478)

of per E-mail: c.gerrits@hotmail.com

Antwerpen Grote Markt

Met dank aan Wim van der Coelen voor het maken van de foto’s.