Cursus Genealogie (oftewel Stamboomonderzoek)

Op de dinsdagen van 5 januari t/m 8 maart 2016

Wij zijn blij u te kunnen melden dat Wim Jaegers voor de zoveelste keer bereid is gevonden om de cursus Genealogie oftewel Stamboomonderzoek te geven. Opnieuw kan gebruik gemaakt worden van onze prachtig gerenoveerde Heemkamer en het Gemeentearchief. De geplande cursus in het najaar van 2015 kon geen doorgang vinden vanwege te weinig aanmeldingen. De nu geplande cursus gaat nu zeker door! (Een minimum aantal deelnemers heeft zich namelijk al aangemeld)
Hieronder in het kort de inhoud met data van deze cursus, waarbij les I t/m IX op dinsdagavond is, met als afsluiting (X) een bezoek aan het Brabants Historisch Informatie Centrum 'de Citadel' te Den Bosch op vrijdag ?? maart 2016. (In overleg met U)

I. 05 jan. : Kennismaking en inleiding in de genealogie; de te gebruiken systemen: kwartierstaten, stamreeks, stamboom en parenteel;
II. 12 jan. : Verwerking van de gegevens; periode nu tot 1912 terug;
III. 19 jan. : Mogelijkheden van archieven, verenigingen, Heemkundekringen en literatuur; dus "waar zoekt u wat";
IV. 26 jan. : Bevolkingsregisters, Burgerlijke stand en secundaire bronnen 1811-1912;
V. 02 feb. : De dopen uit de Kerkelijke registers en uitleg over patroniemen en toponiemen;
VI. 16 feb. : Trouw- en Begraafregisters van de Kerk;
VII. 23 feb. : Rechterlijk en Notarieel Archief;
VI 01 mrt. : Alle Archiefbronnen die nog niet aan de orde zijn geweest;
IX. 08 mrt. : Computer in relatie met de Genealogie;
X. ?? mrt. : Afsluitende (hele) dag in het BHIC te 's-Hertogenbosch.
Wilt u ook beginnen of doorgaan met het zoeken naar uw voorouders (uw wortels), doe dan mee met deze leerzame en interessante cursus.
Plaats: Historisch Informatiehuis "De Latijnse School"
Ruijschenberghstraat 3a, Gemert
Aanvang: 20.00 uur (tot ca. 22.00 uur)
Aantal deelnemers: maximaal 20 personen
Kosten: Gehele cursus € 50,= voor leden van de heemkundekringen Gemert, De Rips, Bakel & Milheeze, Boekel, Erp, Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout en de Nederlandse Genealogische Vereniging en voor niet-leden € 65,= (te betalen op de eerste avond)
Aanmeldingen bij: Wim Jaegers tel. 06-30544471 of per E-mail: w.jaegers@home.nl
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.