Boekpresentatie 28 april in Boerenbondsmuseum

Op donderdag 28 april, precies 75 jaar na de oprichting van Heemkundekring De Kommanderij Gemert, vindt de presentatie plaats van twee boeken. Het ene boek in fors formaat is tot stand gekomen in samenwerking met de Foto Expressie Groep Gemert en is getiteld ‘Gemerts Erfgoed, In het licht van nu’. Het andere boekje gaat over de geschiedenis van de jarige heemkundekring en is getiteld ’75 jaar bij de tijd’ en zal eveneens verschijnen als Gemerts Heem 2016 nummer 1. De avond, waar je het erfgoed kunt zien, horen en proeven, is vrij toegankelijk. De presentatie is in het Boerenbondsmuseum en begint om 20.00 uur precies.

PPErfgoed1PPErfgoed2nieuw

Op deze avond zal het mannenkoor ‘Van wor ik ben’ de vierstemmige uitvoering van het Gemerts Volkslied zingen. Het belooft een gezellige, onderhoudende en ludieke avond te worden met een aantal sprekers: voorzitter Peter van den Elsen, hoofdredacteur Ad Otten, samensteller van het boek ‘Gemerts Erfgoed’ Paul Verhees, prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld en locoburgemeester Anke van Extel-van Katwijk.

Iemand die jarig is die trakteert. Zo ook de jarige heemkundekring. De vereniging biedt de Gemertse gemeenschap niet alleen een prachtig boek aan, het is op deze avond ook nog eens te koop met een jubileumkorting van 75 dubbeltjes ofwel van 27,50 euro voor 20 euro (met een maximum van vijf boeken per persoon). De leden kunnen op deze avond ook Gemerts Heem 2016 nummer 1 over de geschiedenis van de heemkundekring mee naar huis nemen of voor 5 euro een extra exemplaar kopen met dezelfde inhoud maar met een andere omslag, getiteld ‘75 jaar bij de tijd’.

PPOmslagGH