Kom naar De Volksvriend op 22 en 23 april

1a DeVolksvriend.web

Na ruim veertig jaar is molen De Volksvriend eindelijk weer toegankelijk. Op 22 en 23 april organiseert Molenstichting Gemert-Bakel open dagen waarbij iedereen van harte welkom is.
Alle molenaars van de vier molens uit Gemert-Bakel zullen aanwezig zijn om uitleg te geven over de bijzondere techniek, het maalproces en de restauratie. U zult een molen binnen stappen die in niets is veranderd sinds de jaren zeventig en nog precies zo functioneert als toen. Alle moeite is gedaan om wat kapot, verrot of versleten was, zodanig te restaureren dat het niet meer zichtbaar is. Het was een tijdrovend en arbeidsintensief werk met een unieke molen als resultaat.
Van deze restauratie heeft Omroep Centraal Gemert-Bakel tijdens de drie jaar durende restauratie een film gemaakt die op deze dagen vertoond wordt. Door Adri van Daal is een fototentoonstelling ingericht die een impressie geeft van de restauratie en daarnaast heeft hij prachtige foto’s gemaakt van het interieur van de molen zoals het er nu uitziet. Bij het zien hiervan krijgt u een goede indruk van wat u in de molen kunt verwachten. Het boek, ‘Vier maal Fier’, met als ondertitel: molens in Gemert-Bakel, zal te koop zijn. Dit boekje is een uitgave van Molenstichting Gemert-Bakel, Heemkundekring De Kommanderij Gemert en Heemkundekring Bakel en Milheeze. De inhoud is een overdruk van Gemerts Heem jaargang 59, 2017, nr 2.

De open dagen hebben een feestelijk karakter met een muziekprogramma met live optredens, broodbakkers die vers gebakken brood serveren, een springkussen en een bar. Kortom, alle reden om op 22 of 23 april een bezoek te brengen aan molen De Volksvriend gelegen aan de Oudestraat 86 te Gemert.

Namens Molenstichting Gemert-Bakel
Egi Roijakkers, voorzitter