logo2

  • Molenakker
  • Stippelberg

Nieuws Heemkundekring Gemert

13/04 Lezing genealogische computerprogramma’s

Op donderdagavond 16 april 2015 geeft Henk Gruijtrooij vanaf 20.00 uur in de Heemkamer een presentatie over het gebruik van computerprogramma´s bij het doen van genealogisch onderzoek ofwel stamboomonderzoek. Het gaat daarbij niet zozeer om hoe vindt de onderzoeker zijn familiegegevens, maar veel meer van hoe verwerk ik deze gegevens in een speciaal daarvoor ontworpen computerprogramma.

Op de TV wordt sinds niet al te lange tijd reclame gemaakt om via internet de stamboom van je familie te maken. Zoals dat bij reclame hoort wordt het  erg eenvoudig voorgespiegeld: het is nog minder dan een fluitje van een cent. Zo eenvoudig is het echter niet!

Op uitnodiging van de werkgroep Genealogie van Heemkundekring De Kommanderij Gemert komt Henk Gruijtrooij een kort overzicht geven van wat er aan computersoftware op genealogisch gebied te krijgen is. Welke programma's zijn gratis, welke programma's zijn te koop, wat zijn de voor- en nadelen van deze programma's. Twee Nederlandse programma's worden in het bijzonder toegelicht, het ene programma is gratis, aan het andere hangt een prijskaartje. In de toelichting zal gekeken worden naar hoe deze programma's werken, hoe de invoer van persoonsgegevens verloopt en hoe deze gegevens te koppelen zijn aan documenten. Door het computerprogramma ten volle te benutten heeft de onderzoeker gereedschap in handen om tot een boeiende familiegeschiedenis te komen.

Tevens zal een toelichting worden gegeven van hoe het uitwisselen van gegevens verloopt tussen deze twee programma's wanneer je wilt overstappen van het ene naar het andere programma. Te denken valt aan de problemen die hierbij kunnen ontstaan, zoals het verlies van gegevens en hoe dit te voorkomen.

Het ligt in de bedoeling dat Henk Gruijtrooij in het najaar enkele workshops komt geven over genealogische computersoftware, welke workshops speciaal bedoeld zijn voor stamboomonderzoekers die al met een programma werken en hierbij op problemen stuiten. De presentatie van a.s. donderdag is daartoe een eerste aanzet. De presentatie vindt plaats in de Heemkamer, gelegen aan de Ruyschenberghstraat 3B. Het begint om 20.00 uur. Iedereen is welkom en de deelname is gratis.

Lid worden?

Kalender: evenementen

July 2018
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Sponsors

Nieuws uit Gemert

Geen feed gevonden

Informatie

Lid worden?

Lid worden? Klik en vul het formulier in!

Heemkundekring De Kommanderij Gemert
Antwoordnummer 2526
5420 ZX Gemert!

Volg ons

twitter

twitter

Inloggen

Inloggen

Voor leden en auteurs. Ook een bijdrage leveren? Neem even contact op.