logo2

  • Molenakker
  • Stippelberg

Nieuws Heemkundekring Gemert

‘Breuken Beleven’ Peelnetwerk wint HAS award

Peelrandbreuk HAS 

Het project 'Breuken beleven' van het Peelnetwerk heeft de HAS award in de categorie Beroepsopdracht gewonnen. Dat werd op 16 juni 2015 bekend gemaakt tijdens het vierde HAS Year Event op de HAS Hogeschool in Den Bosch. Anke van Extel (wethouder in gemeente Gemert-Bakel) nam namens het Peelnetwerk deze prijs en een kennischeque van €2.500 in ontvangst.

De HAS Awards werden uitgereikt in drie categorieën: Jong Talent, Duurzame Samenwerking en Beroepsopdrachten. Dit zijn opdrachten van het bedrijfsleven, overheden en andere instellingen waar studenten op afstuderen. Innovatie en duurzaamheid staan hierbij voorop. Per categorie waren drie nominaties benoemd, de stemmen van het publiek hebben uiteindelijk de winnaars bepaald.

Peelrandbreuk

Breuken Beleven
In het project Breuken Beleven draaide het erom de Peelrandbreuk in de gemeente Gemert-Bakel zichtbaar te maken. De Peelrandbreuk is een geologisch verschijnsel in het Brabantse landschap.  Er zijn o.a. zichtframes gemaakt, er is een wandel- en een fietsroute ontwikkeld en er zijn op verschillende plekken in de Peel informatieborden geplaatst. Door het aanleggen van het fietspad tussen de Sparreweg en de Rooije Hoefsedijk kan er nu een complete ronde gefietst worden om de breuken te beleven. Deze route is ook te vinden in de ANWB-fietsgids Limburg en Brabant oost (route 9). De route is ook te downloaden via de app izi.Travel. In januari 2015 hield ons Heemkundekringlid Jan Timmers, één van de initiatiefnemers, een drukbezochte lezing over de Peelrandbreuk en het project 'Breuken Beleven'.
Het idee voor ‘Breuken beleven’ kwam via het Waterschap Aa en Maas en de gemeente Gemert-Bakel. Het project is samen met verschillende partners binnen het Peelnetwerk uitgevoerd en mede mogelijk gemaakt door het programma MijnMooiBrabant van de provincie Noord-Brabant.

Bekijk de promotiefilmpjes van de winnaars maar ook van de andere genomineerden op www.hasyearevent.nl en kijk op de projectenpagina voor meer informatie over het project Breuken Beleven.

Lid worden?

Kalender: evenementen

July 2018
M T W T F S S
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Sponsors

Nieuws uit Gemert

Geen feed gevonden

Informatie

Lid worden?

Lid worden? Klik en vul het formulier in!

Heemkundekring De Kommanderij Gemert
Antwoordnummer 2526
5420 ZX Gemert!

Volg ons

twitter

twitter

Inloggen

Inloggen

Voor leden en auteurs. Ook een bijdrage leveren? Neem even contact op.